Насіння з гарбуза покращить роботу мозку й травної системи

Насіння з гарбуза покращить роботу мозку й травної системи

Багато корисних речовин, вітамінів, мінералів, мікроелементів, необхідних організму людини, міститься в гарбузовому насінні. Саме тому ці, на перший погляд, непоказні зернята дуже корисні для нашого організму.

Найкорисніше їсти це насіння сушене. А от поїдання підсмажених, підсолених зернят може призвести до відкладення солей у суглобах, обмеження їх рухливості. Лускати насіння краще руками, бо, розгризаючи лушпиння зубами, можна пошкодити зубну емаль.
Для серця і судин. Гарбузове насіння містить магній, необхідний для нормальної роботи серця. Магній поліпшує роботу серцевого м\’яза і перешкоджає порушенням ритму.
Як відомо, високий рівень холестерину провокує розвиток серцево-судинних захворювань. А фітостероли, що містяться в гарбузовому насінні, сприяють зниженню рівня холестерину в крові.
Зерна з гарбуза стабілізують кров\’яний тиск, завдяки чому особливо корисне для гіпертоніків.

Для роботи головного мозку. Амінокислота триптофан, що міститься в гарбузовому насінні, забезпечує вироблення в нашому організмі серотоніну, який сприяє повноцінному нічному сну. Достатній вміст цинку в гарбузовому насінні забезпечує хорошу роботу головного мозку, покращує пам\’ять, допомагає долати втому.
Для профілактики діабету. Насіння гарбуза містить велику кількість білка, який легко засвоюється нашим організмом. Завдяки ньому ефективно знижується рівень цукру в крові, що особливо важливо для профілактики діабету, а також для тих, хто бореться з зайвою вагою і прагне схуднути.

Для кишечника. Клітковина, що входить до складу гарбузового насіння, покращує роботу кишечника і сприяє його регулярному спорожненню. Тим, хто часто страждає закрепами, слід обов\’язково включити в раціон гарбузове насіння.
Для боротьби з гельмінтами. Гарбузове насіння – найвірніший і найефективніший народний засіб від гельмінтів. Тому для профілактики і лікування гельмінтозу радять регулярно лузати це насіння.

Для позбавлення від нудоти. Тим, хто страждає від морської хвороби, рекомендується вживати гарбузове насіння, бо воно допомагає подолати напади нудоти під час сильної хитавиці.
Для вагітних жінок. Насіння з гарбуза ефективне під час нападів нудоти на ранніх термінах вагітності. Тому це відомий природний засіб від токсикозу.

Для чоловіків. У гарбузовому насінні містяться Омега-3 жирні кислоти і цинк, що є профілактикою простатиту і знижує ризик захворювань передміхурової залози у чоловіків. А ще ці компоненти покращують стан шкіри та роботу мозку.
Протипоказання. Не варто захоплюватися гарбузовим насінням людям із серйозними порушеннями шлунково-кишкового тракту, з поганою прохідністю кишечника і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку.
Звичайно, людям з індивідуальною непереносимістю цього продукту також слід виключити зі свого раціону гарбузове насіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x