В області збільшилось виробництво соняшнику

В області збільшилось виробництво соняшнику

За обсягом валової продукції Черкащина займає шосте місце серед регіонів України і виробляє 6% загальнодержавного обсягу. На одного жителя області виробляється валової продукції сільського господарства вдвічі більше, ніж в середньому по Україні. За цим показником Черкащина посідає третє місце серед регіонів України, після Вінницької та Кіровоградської областей. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Сільськогосподарськими товаровиробниками області станом на 1 листопада п.р. вироблено більше трьох мільйонів тонн зерна, що дещо більше обсягу 1 листопада 2015 року. За обсягом виробництва зерна Черкащина займає 6 місце серед областей України, а по урожайності – друге, яка становить 58,9 ц з га. Слід відмітити, що аграрні підприємства Канівського та Христинівського районів одержали по 83,6 і 68,6 ц зерна з 1 га.

В усіх категоріях господарств проти відповідного періоду 2015 р. збільшилось виробництво соняшника (на 5%), що обумовлене розширенням площ збирання. Скоротилось також виробництво ріпаку та сої (на 21 та 5%).

Черкащина вносить вагомий вклад і в виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 8 та яєць – 11. Товаровиробники всіх категорій господарювання області за січень – жовтень п.р. збільшили виробництво м’яса на 5% і виробили 14% загальнодержавного обсягу, тобто 361 тис т. Виробництво молока становить 450 тис т, що на 2% менше відповідного періоду 2015 року, яєць – 489 млн шт (на 18% менше).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x