Чому дитина не хоче їсти в дитсадку?

Чому дитина не хоче їсти в дитсадку?

Іноді трапляється, що дитина в дитячому садку відмовляється їсти. Найчастіше це відбувається з дітками в перші місяці відвідування дитячого закладу. То чому ж малюк не хоче їсти та як можна домовитися з вередуном?

Перша причина – стрес через зміну обстановки. Психологи стверджують, що відмова дитини від харчування – це один із симптомів ускладненого звикання малюка до дитячого садка. Особливо якщо вдома дитину не привчали до режиму дня, усталеного в дитячому садку. З цим можна впоратися за допомогою ігор. Наприклад, пограйте в «їдальню». Розкажіть крихітці про роботу кухарів, про те, як вони намагаються, щоб діткам було комфортно і смачно, як удома. Також можна розповісти малюкові казку про звірятко-вередуна, яке не хотіло їсти в дитячому садку, і через те, що не їло, захворіло.

Друга причина: ваш малюк – вередуля. Адже часто буває так: якщо дитина відмовляється від однієї страви, ви їй швиденько готуєте щось інше. Звичайно ж, догоджати примхам дитини можна, але нехай це буде тільки іноді. Справа в тому, що в дитячому садку вибору не буде, тому така ситуація не повинна бути несподіваною для дитини. Якщо малюк і далі продовжує відмовлятися від їжі в дитячому садку, попросіть у вихователя приблизне «садкове» меню на тиждень, і на вихідних готуйте страви з цього списку. І ще: частіше експериментуйте – привчайте дитину не боятися нових страв.

Третя причина – малюкові просто не­смачно. Домовтеся зі своєю дитиною, що якщо несмачно або вона ще не голодна, нехай з\’їсть стільки ложок, скільки їй років (чомусь ця цифра є магічною для багатьох дітлахів). Коли виявиться смачно, то нехай доїдає далі. Іноді трапляється, що малюкові може не подобається зовнішній вигляд їжі, але після трьох-чотирьох «обов\’язкових» ложок починає її охоче їсти. Не забувайте і про ефект змагання: фіксуйте увагу дитини на змаганні з самим собою («Сьогодні ти з\’їв(ла) три ложки супу, а сьогодні не зможеш чотири? А п\’ять зможеш?»)
Якщо дитина занадто часто не хоче їсти, млява, тоді сходіть до лікаря, щоб виключити ймовірність того, що проблеми з апетитом є проявом недуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x