10 миттєвих тестів для перевірки здоров\’я

10 миттєвих тестів для перевірки здоров\’я

Якщо в організмі щось пішло не так – ви про це швидко й легко дізнаєтеся. Ваше тіло вам про це розкаже. Варто лише уважніше до нього прислухатися, щоб вчасно усвідомити потребу відвідати лікаря.

1. Перевірте очі
Занадто білі білки – як правило, ознака втоми (або похмілля). Але біла лінія навколо райдужної оболонки може вказувати на високий рівень холестерину. Подивіться на внутрішні нижні повіки. Жовтуваті плями можуть бути ознакою підвищеного вмісту холестерину.

2. Порахуйте свої родимки
Слідкуйте, чи не з\’являються нові. Якщо родимка свербить, зростає в розмірах, змінює колір або має «рвані» краї, відразу зверніться до лікаря.

3. Зверніть увагу на колір сечі
Сеча повинна бути блідою (кольору соломи). Якщо вона має темно-жовтий колір, то це може свідчити про зневоднення організму. Стали більше пити, а колір сечі не змінюється? Здайте аналізи.

4. Подивіться на брови
Випадання волосся брів часто є ознакою відхилення роботи щитовидної залози.

5. Слідкуйте, чи не роздутий живіт
Основними причинами здуття живота є газовмісні напої та фастфуд. Але якщо здуття живота або болі в шлунку турбують вас постійно, то слід звернутися до лікаря.

6. Перевірте пульс
Для цього підніміться сходами вгору (пройдіть 70 сходинок за
3 хвилини). Потім порахуйте пульс. Якщо він більше 100, а дихання не відновилося і через 10 хвилин, варто пройти обстеження і. Звичайно ж, почніть робити зарядку!

7. Зверніть увагу на колір шкіри
Постійно рум\’яні щоки і червоний ніс (розацеа) можуть бути викликані стресом, сонцем, гострою їжею. Усе це сприяє розширення судин. А бліді й постійно холодні руги та ноги – ознака поганої циркуляції крові або захворювань судин.

8. Порахуйте, скільки годин на день ви проводите сидячи
Дослідження показують, що перебування сидячи (за комп\’ютером, перед телевізором, за кермом) більше 11 годин у день істотно збільшує ризик захворювань серцево-судинної системи й призводить до збою обмінних процесів організму.

9. Огляньте свої груди
Постійно слідкуйте, чи немає на грудях ущільнень, шишок. Що стосується сосків, то важливо, чи не змінили вони свою форму (стали втиснутими або, навпаки, занадто випуклими). Перевірте, чи немає виділень із сосків (особливо з кров\’яними вкрапленнями).

10. Розгляньте нігті
Якщо нігті пожовтіли, то це може бути ознакою грибкової інфекції. Якщо ж вони дуже бліді, варто перевірити рівень гемоглобіну в крові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x