Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

Шендерівська філія СТОВ «Агрофірма «Злагода» дає роботу 100 працівникам в населених пунктах Корсунського, Городищенського, Лисянського районів та сусідньої Київщини. На території підприємства у селі Заріччя розташована ферма, на якій вирощують 700 голів великої рогатої худоби та 600 голів свиней. Біля них працюють 40 робітників. Усі ж інші задіяні під час вирощування цукрового буряка, кукурудзи, озимої та ярої пшениці, ячменю, а також обслуговування численної техніки, парк якої складає понад 100 одиниць. Загалом землі філії займають понад 6 тисяч гектарів.

– Я тут працюю з того моменту, відколи підприємство увійшло до складу СТОВ «Агрофірма «Злагода». При мені переобладнувалися ці ангари, майстерня для ремонту комбайнів, склади, закуповувалася техніка. Маємо 6 комбайнів «ROPA», 4 навантажувачі, 2 великі трактори «New Holland» на 535 кінських сил, 2 нові трактори «John Deere», навантажувач «Manitou», 10 тракторів МТЗ-1025, які обслуговують роздачу кормів на ферму та здійснюють оприскування сільськогосподарських культур. Закупили також універсальні сівалки. У 2013-му році зробили реконструкцію й косметичний ремонт ферми, а плануємо зробити капітальний. Загалом Шендерівська філія – це центральна ключова ремонтна база, – зазначає керуючий Шендерівською філією СТОВ «Агрофірма «Злагода» Іван Поковба. – Щодо збуту готової продукції – м’яса й молока, то в нас заключений договір із підприємствами Білої Церкви.

Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

За словами керівника філії, для зручності працівників у Будинку механізатора зараз будується гуртожиток, ремонтують душові та вже майже готова до використання чепурна новенька їдальня. Для обігріву ремонтної бази встановили нову котельню, що опалюється соломою.
– Я працюю на підприємстві з 2000 року, відколи пере­їхав на Черкащину з Західної України. Спочатку був бригадиром тракторної бригади, потім – агрономом на 30-ти тисячах орної землі. Зараз – уже керуючий, і жодного разу не пошкодував про те, що обрав саме це підприємство. Завдяки нашому керівнику Михайлу Савченку воно постійно розвивається, – коментує Іван Поковба.

Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

Бригадир механічної тракторної бригади Шендерівської філії СТОВ «Агрофірма «Злагода» (село Заріччя) Юрій Солоданюк – один із «старожилів» підприємства. Починав ще в попередньому сільгосппідприємстві в 1999 році.
– У моєму підпорядкуванні нині 10-12 осіб, а в період ремонтів перед жнивами – 42 працівники. Ремонтуємо бурякові та зернові комбайни і бурякові навантажувачі. У наявності маємо 9 зернових комбайнів,
7 бурякових комбайнів і 3 навантажувачі, – коментує Юрій Солоданюк. – Зараз техніка ще вся в полях, виконуємо польові роботи, оранку і збираємо буряк.

Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

Інженер бурякозбирального комплексу Шендерівської філії СТОВ «Агрофірма «Злагода» Володимир Патлай працює на підприємстві вже 6 років. У його підпорядкуванні 7 одиниць комбайнів «Tiger» і 4 навантажувачі «Maus». Один комбайн здатен за добу зібрати урожай із 40 гектарів.

Ремонтна база в Заріччі обслуговує більше 100 одиниць техніки

Завідувач матеріального складу Шендерівської філії СТОВ «Агрофірма «Злагода» Сергій Кривенко працює на підприємстві вже 5 років. У його обов’язки входить сортування запасних частин до понад сотні одиниць сільськогосподарської техніки та подальше перенаправлення їх на дільниці.
– Обслуговуємо 80 КАМАЗів та іншу техніку, зберігаємо інвентар і запасні частини. Загалом склад був побудований у 1976-му році, а переобладнаний – у 2014-му.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x