Аграрії допомагають вижити соціальній сфері села

Аграрії допомагають вижити соціальній сфері села

Селище Вільшана, що на Городищині, здавна славилося потужною тваринницькою базою. Нині традиції підтримує і примножує СТОВ «Вільшанка», що утримує найчисельніше в районі поголів’я великої рогатої худоби.

– На підприємстві працює 200 осіб, 90 із них – у тваринництві. Тримаємо 350 голів свиней та 2 000 голів великої рогатої худоби, із них – 800 корів. Молоко реалізуємо Тульчинському м’ясо-молочному комбінату, а корів та бичків на «живу вагу» продаємо в Житомир та Переяслав- Хмельницький – і в приватні руки, і на державні комбінати, – коментує директор СТОВ «Вільшанка» Олександр Кравець. – Кадрового голоду в нас немає – у Вільшані проживає більше 3-ох тисяч осіб, і ще доїжджають із Вербівки, Шевченкового, Юркового.
Цього року підприємство засіяло 2 500 гектарів своїх полів цукровим буряком, а на інших вирощує кормові культури для тваринництва: кукурудзу, багаторічні злакові культури, бобові.

Аграрії допомагають вижити соціальній сфері села

– Урожайність буряка очікуємо 460-470 центнерів із гектара. У 2012 році вона була дещо вищою, проте нинішні липень і серпень видалися дуже посушливими, що і вплинуло на урожай.
Підприємство піклується не лише про своїх працівників, а й про інших жителів села. Дитячому садку, де виховується 50 дітей, безкоштовно надають молоко і м’ясо. Також за соціальною угодою постачають продукти тваринництва в місцеву лікарню.

– Фактично в дитячому садку та місцевих школах навчається половина дітей наших працівників. Тому намагаємося всіляко допомагати. У 8-річній школі за соціальною угодою встановили металопластикові вікна, побудували внутрішній туалет. Також допомагаємо місцевій філії Городищенської школи мистецтв, де навчається більше сотні дітей, – розповідає Олександр Кравець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x