Буряківництво – справа перспективна

Буряківництво – справа перспективна

Драбівська філія СТОВ «Агрофірма «Корсунь» майже повністю спеціалізується на вирощуванні цукрового буряка. За словами її керівника, вирощування цієї культури не лише дає змогу мати гідну роботу людям, котрі працюють біля неї, а й забезпечити достойне життя жителям населеного пункту, землі якого орендує підприємство.

– Наше підприємство обробляє 3 670 гектарів ріллі, – говорить директор Драбівської філії СТОВ «Агрофірма «Корсунь» Олег Костенко. – Цього року 2 620 із них – під цукровим буряком. У принципі, це наша звичайна практика, коли понад 90 відсотків усіх оброблюваних площ однієї з філій підприємство засіває цукровим буряком. Це зрозуміло, адже, починаючи з 90-их років, досить тісно співпрацюємо з Селищанським цукровим заводом. У нашій місцевості це, по суті, єдиний місцевий виробник.
У селах Драбівської філії, як, до речі, й скрізь, де працює «Агрофірма «Корсунь», селяни мають чудову можливість переконатися в тому, що соціально відповідальним агрофірмам небайдужа доля рідних населених пунктів.

– За соцугодою всі села, в яких ми орендуємо землю, утримуються на нашому балансі, – продовжує директор філії. – У Драбівці, Нетеребці, Кичинцях та Гарбузині ми досить тісно співпрацюємо з сільськими головами. Результатом цього є відремонтовані клуби, школи, стела пам\’яті. Ми постійно слідкуємо за дорогами: ремонтуємо, обкошуємо, очищуємо від снігу. Крім того, опікуємося дитсадочками, школами, технікою цих навчальних закладів.
Не забувають тут і про пайовиків. За землю виплачують відповідно до кадастрової оцінки, залежно від бажання самих власників – грошима або зерном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x