Дослідні поля, насіннєвий завод і новітня техніка

Дослідні поля, насіннєвий завод і новітня техніка

У СТОВ «Агрофірма «Корсунь» обробляють близько 27 тисяч гектарів землі. Найбільше вирощують буряка та кукурудзи − приблизно по 5-6 та 7-8 тисяч гектарів відповідно, також сіють озиму пшеницю, ячмінь, сою, рапс. До господарства входять землі Корсунь-Шевченківського, Тальнівського, Звенигород­ського районів. Основних працівників близько 500 осіб.

Дослідні поля, насіннєвий завод і новітня техніка

СТОВ «Агрофірма «Корсунь» – одне з небагатьох сільськогосподарських підприємств, яке працює на врожай не лише найближчого звітного року, а й наступних років.
– У нас є дослідні поля, де вирощують різні культури, переважно зернові. Висаджуємо, аналізуємо, потім проводимо семінари. До нас приїжджають представники фірм-виробників насіння, техніки, засобів захисту рослин, стимуляторів росту, пестицидів тощо, – розповідає агроном СТОВ «Агрофірма «Корсунь» Віталій Миколюк. – Уже зараз заготовляємо свій посівний матеріал. Свої в нас кукурудза, пшениця, ячмінь. Нещодавно розпочали будувати насіннєвий завод. Насіння там будемо переробляти, очищувати, сортувати, запаковувати і розфасовувати в мішечки, як для господарства, так і під реалізацію. Все культурно й акуратно, з повним дотриманням норм і стандартів, прийнятих у Європі.

Дослідні поля, насіннєвий завод і новітня техніка

Сергій Лисенко вже 13-ий рік працює в господарстві, зараз на посаді головного інженера.
− Коли я прийшов сюди працювати, у господарстві було 4 тисячі гектарів землі, зараз маємо 27 тисяч гектарів, − розповідає Сергій Дмитрович. − Виробилася система поставки насіння, добрив, ремонту техніки. Насіння для посіву вирощуємо і в господарстві, а для поновлення закуповуємо нові сорти.
Заробітну плату в СТОВ люди отримують достойну, тому й немає плину кадрів. А ще тут дуже шанують працівників. Адже кожен – цінний спеціаліст, який уміє працювати на імпортній техніці.

− Через посуху цього року збилися строки, тому ще й досі збирають кукурудзу й буряк. Але, незважаючи на примхи погоди, професійна агрономічна служба не допускає зниження врожаїв, тому кукурудзи отримали 80 центнерів із гектара, а буряка – від 450 центнерів із гектара, − розповідає Сергій Дмитрович.

Дослідні поля, насіннєвий завод і новітня техніка

Тракторист Анатолій Левченко з 1992 року працює у СТОВ «Агрофірма «Корсунь». Може виконувати будь-які роботи – від посіву до збору врожаю, зараз опанував систему та працює на сучасному тракторі «John Deere».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x