Черкаські рятувальники тренувалися працювати у задимленому приміщенні

Черкаські рятувальники тренувалися працювати у задимленому приміщенні

18 листопада у Черкасах із офіцерським складом було проведено спеціальні практичні заняття в теплодимокамері аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Як відомо, фактично кожна третя пожежа вимагає від рятувальників вміння працювати в умовах високих температур та задимленого середовища.

Саме тому для формування високих професійно-бойових і психологічних якостей, в системі підготовки, як рядового так і керівного складу Управління, існує спеціальна навчальна програма. Практичні завдання мають на меті допомогти рятувальникам відпрацювати навички для роботи у задимленому та токсичному середовищі як за умов високих температур так і в умовах замкнутого простору.

Під час заняття у співробітників ДСНС були перевірені теоретичні знання, методик проведення розрахунків повітря та засобів пожежогасіння при роботі в складі ланок газодимозахисної служби.

Практична частина занять передбачала оперативну перевірку апаратів захисту органів зору та дихання в умовах теплокамери, роботу у складі ланки газодимозахисної служби під час гасіння умовної пожежі в сильнозадимленому середовищі, а також відпрацювання схеми проведення розвідки і гасіння умовного загорання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x