На Канівській ГАЕС тренувалися рятувальники

На Канівській ГАЕС тренувалися рятувальники

18 листопада співробітники Канівського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області та керівництво Канівської гідроелектростанції на території станції провели тактико-спеціальні навчання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС України в Черкаській області.

З урахуванням особливостей таких об’єктів, метою навчань було краще вивчити технічні та інженерні особливості станції, а також відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів з черговим персоналом станції під час реагування на можливу надзвичайну подію.
Після того, як рятувальники оглянули найбільш небезпечні ділянки електростанції, розпочалась практична частина навчань.

Пожежно-рятувальні підрозділи із залученням місцевої добровільної пожежної команди відпрацювали дії з ліквідації кількох надзвичайних подій. Адміністрація та керівники структурних підрозділів об’єкту також змогли перевірити дії обслуговуючого персоналу у випадку надзвичайної події а також відпрацювати евакуаційні заходи.

Водночас інженерний склад станції та керівництво пожежогасіння, у складі спеціального штабу, опрацювали кілька варіантів реагування наявних сил та засобів на різних стадіях розвитку надзвичайних подій.

«Метою навчань було відпрацювання спільних дій адміністрації, пожежно-рятувальних підрозділів, добровільної пожежної дружини та персоналу об’єкту у випадку виникнення на об’єкті позаштатної ситуації. Ми намагалися, щоб кожен фахівець зрозумів рівень власної відповідальності та зрозумів своє місце у загальній системі реагування», – підбив підсумки навчання начальник Канівського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Богдан Диченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x