Заступник обласного прокурора перевірив роботу психлікарні

Заступник обласного прокурора перевірив роботу психлікарні

З метою додержання вимог чинного законодавства щодо порядку, умов тримання та надання медичної допомоги особам, стосовно яких застосовні примусові заходи медичного характеру, заступник прокурора Черкаської області Мироненко О.В. відвідав комунальний заклад «Черкаська обласна психіатрична лікарня» Черкаської обласної ради (надалі – КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня»). Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Заклад надає психіатричну допомогу ІІІ рівня із звичайним типом нагляду. Під час візиту посадовця супроводжували начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Підліснюк О.М., керівник Смілянської місцевої прокуратури Курбет О.О. та головний лікар КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня» Кухар А.К.

Заступник прокурора області перевірив дотримання конституційних прав громадян під час надання їм психіатричної допомоги у медичному закладі, у тому числі забезпечення режимних вимог, належного медико-санітарного, матеріально-побутового забезпечення, а також умов тримання і лікування у примусовому порядку.

Також Олександр Мироненко поспілкувався з громадянами, які перебувають на примусовому лікуванні, щодо умов їх утримання та лікування, оглянув відділення, які розташовані на території лікарні, їдальні та інші приміщення вказаного медичного закладу.

За результатами відвідування КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня» виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, на усунення яких за ініціативою заступника прокурора області Смілянською місцевою прокуратурою внесено акт прокурорського реагування, який перебуває на розгляді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x