У першій половині тижня прогнозують прохолодну, вітряну та сиру погоду

У першій половині тижня прогнозують прохолодну, вітряну та сиру погоду

Друга декада листопада, на відміну від першої, виявилась дещо прохолоднішою за норму. І це завдяки Балканському циклону, який на 3 дні встановив у нашому краї зиму з від’ємним температурним фоном і сніговим покривом. Але в цей період зима ще надовго не затримується, її відтісняють часті «хвилі атлантичного тепла». У цьому році другій прихід зими очікується в останні 3 дні листопада, а поки що за вікном осінь. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із синоптичної карти видно, Черкащина знаходиться під взаємним впливом двох баричних утворень: більш теплого і вологого циклону із Заходу та холодного і сухого антициклону зі Сходу. Тому в першій половині поточного тижня утримується прохолодна, вітряна, похмура та сира погода. Добовий хід температури матиме невелику амплітуду коливань: від -1−-3º вночі до +1−+3º вдень. В другій половині тижня посилиться вплив циклону і дещо потеплішає.

У період передзим’я (друга половина листопада) температура часто переходить через 0º, переважає похмура, з невеликими опадами, або туманами погода, посилюється вітер. Тому потрібно переходити на більш теплий тип одягу, а водіям треба бути готовими до слизьких ділянок доріг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x