Державі повернули більше 1 га земель біля Дніпра на Черкащині

Державі повернули більше 1 га земель біля Дніпра на Черкащині

Прокуратура в апеляційному порядку довела законність та обґрунтованість позовних вимог стосовно визнання недійсними правочинів щодо незаконного відчуження у власність окремим громадянам державних земель лісогосподарського призначення у мальовничому куточку Черкаського району поблизу Дніпра. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, прокуратура області оскаржила в суді незаконні розпорядження райдержадміністрації, якою у 2014 році, у порушення вимог земельного, лісового та екологічного законодавства, безоплатно передано для індивідуального дачного будівництва більш як 1 га земель, до яких входили ліси.

За результатом розгляду позовів прокуратури у 2016 році вдалося відстояти інтереси держави, розпорядження Черкаської районної державної адміністрації визнано недійсним та скасовано право приватної власності на ці землі.

Проте, не погоджуючись із судовими рішеннями, особи, які намагалися незаконно отримати лісові ділянки на берегу річки, подали апеляційні скарги.

Прокуратурою доведено законність та обґрунтованість позовних вимог, останню апеляційну скаргу, як і попередні, ухвалою апеляційного суду Черкаської області відхилено, рішення про задоволення позову прокурора залишено в силі, порушені інтереси держави поновлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x