16 днів проти гендерного насильства у Черкасах проведуть активісти

16 днів проти гендерного насильства у Черкасах проведуть активісти

Національна кампанія «Насильству немає виправдання» буде проведена у Черкасах з 25 листопада по 10 грудня нинішнього року.
Організатори – БО «ЧЕРКАСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ МЕРЕЖІ ЛЖВ», ВБО «Позитивні жінки». Акція проходить в партнерстві з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА, ЧМЦБ ім Лесі Українки, ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», ГО «Спільнота біженців з Донецька та Сходу України», Театр танцю «Експресія», БФ «Анна», БО «Я – жінка!»Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БО «ЧЕРКАСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ МЕРЕЖІ ЛЖВ».

Кампанія об’єднала однією метою одинадцять країн Східної Європи та Центральної Азії, в тому числі Україну.

Протягом «16 днів проти гендерного насильства» в Черкасах буде проведено широку інформаційну кампанію у засобах масової інформації, а також під час публічних заходів. Планується і флеш-моб у ТРЦ «Любава», і цікаві майстер-класи (хендмейд, сальса, декупаж, аквагрим, малюнок, шовкова флористика).

Заходи покликані привернути увагу до проблеми насильства.

У кінотеатрі «Україна» буде проведено безкоштовні тематичні кінопокази, передуватиме їм – соціальний відеоролик, відзнятий черкаськими активістами спеціально для акції, та виступ жінок-активісток.

Крім того, готується фотовиставка відомого черкаського фотокореспондента Ігоря Єфімова, який відзняв жінок, що стали жертвами насильства.
Деякі з них стануть «живими книгами» у бібліотеці ім. Лесі Українки.

У рамках акції також буде підписано петицію з метою виділення коштів на фінансування вже існуючого Кризового Жіночого центру для жінок з дітьми, які постраждали від насильства, та створення повноцінного центру тимчасового проживання та реабілітації цих жінок у місті Черкаси,
Для довідки: До 70% жінок в усьому світі стають жертвами насильства протягом життя. Одна з п’яти жінок стає жертвою зґвалтування або спроби зґвалтування протягом свого життя.

Від 500 тисяч до 2 мільйонів осіб стають жертвами торгівлі людьми щорічно. Жінки і дівчата складають близько 80% виявлених жертв. Від 100 до 140 мільйонів дівчаток і жінок зазнали каліцтва жіночих статевих органів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x