Чому шкідливо довго «терпіти»?

Чому шкідливо довго «терпіти»?

Усі ми знаємо, що коли хочеться в туалет, довго «терпіти» не можна. Так чи інакше, відкладати похід до вбиральні в житті доводилося кожному. У чому ж шкода частого ігнорування позивів до сечовипускання?
Сеча, яка надовго затрималася в людському тілі, може завдати шкоди, що може «вилитися» у вигляді інфекцій, ниркових каменів, деформації внутрішніх органів.
Потреба відкладати похід у туалет не має стати звичкою. Ось що відбувається у організмі, коли ми ігноруємо його потреби.

Інфекції сечовивідних шляхів
Одним із можливих наслідків звички довго «терпіти» є інфекції сечовивідних шляхів, зокрема бактеріальні.

Причина проста: сеча містить мікроби, і якщо вони перебувають у сечовому міхурі тривалий час, це може призвести до розмноження інфекції.

Формування каменів у нирках
У деяких людей утворюються камені в нирках. Якщо у вас є така схильність, і ви звикли стримувати позиви до сечовипускання, можете тільки погіршити свій стан.
Дрібні камені у нирках зазвичай виходять із сечею. Проте якщо вони стають більшими, то їх уже не можливо таким чином вивести, і коли вони почнуть рухатися, ви можете опинитися на операційному столі.
Щоб запобігти утворенню каменів у нирках, важливо пити багато води й ходити в туалет, коли ваш організм сигналізує про це. Адже це єдиний спосіб, яким ви можете видалити будь-яке сміття, що знаходиться в нирках, без погіршення ситуації.

Цистит
Якщо ви чините опір позивам до сечовипускання, стінки сечового міхура запалюються, що призводить до стану, відомого як цистит.
Якщо відчуваєте біль унизу живота, а при сечовипусканні виходить тільки невелика кількість сечі, вам, імовірно, слід звернутися до лікаря. У вас з’явилися традиційні симптоми циститу.

Набухання сечового міхура
Як би там не було, але наш сечовий міхур має дуже обмежені можливості, тож стримування може призвести до його набухання.
Сечовий міхур дорослої людини може вмістити близько трьох чашок води, тож зверніть на це увагу, якщо п’єте багато і не маєте можливості дістатися до туалету в найближчий час.
Про це варто пам’ятати, якщо ви зайняті на роботі або плануєте тривалу поїздку.

Деформування сечового міхура і уретри
Це, мабуть, найсерйозніший наслідок. Якщо ви пригнічували бажання помочитися занадто довго, врешті-решт, ваш організм його припинить, але натомість він повертатиме сечу в уретру і нирки, що може викликати серйозні інфекції.
Якщо довго терпіти, стінки сечового міхура стоншуються, на них утворюються мікротріщини, а якщо в ці пошкодження потрапляють бактерії, це може мати серйозні наслідки.

Здуття живота
Якщо ви не виведете сечу, то відчуватимете неприємне здуття.
Окрім цього, ваше тіло все більше й більше звикатимете до утримання цих рідин, і ви не зможете ходити в туалет так само легко, як звикли.

Реклама

5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x