На Шполянщині і Смілянщині – карантин через африканську чуму свиней

На Шполянщині і Смілянщині – карантин через африканську чуму свиней

Нині на територіях Шполянщини та Смілянщини проводять ряд карантинних, обмежувальних та роз’яснювальних заходів щодо недопущення поширення африканської чуми свиней. Рішення з цього приводу було прийнято під час проведеної вчора в ОДА регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

На сьогодні визначено межі 20-тикілометрової зони нагляду по АЧС, куди віднесені ряд населених пунктів Шполянського та Смілянського районів Черкащини, а також кілька з Кіровоградської області. Головному ж управлінню Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спрямовано лист про необхідність проведення заходів з недопущення виникнення та поширення АЧС.

– Всі ми добре розуміємо, наскільки небезпечним є захворювання на африканську чуму свиней і яких збитків може завдати його поширення, – наголосив заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв. – Тож маємо вжити усіх необхідних заходів з ліквідації захворювання та недопущення розповсюдження його на території області.

Костянтин Сапартаєвич звернувся до керівників районів та всіх служб відповідально віднестись до роботи, проконтролювати проведення необхідних заходів, зокрема утилізації загиблих тварин, функціонування поста ветеринарно-санітарного контролю на міському сміттєзвалищі та дорогах на в’їзді-виїзді зі Шполянського району, переміщення тварин територією району та із сусідньою Кіровоградською областю. Також заборонити стихійні місця торгівлі тваринною продукцією.

Нагадаємо, нещодавно поблизу міського звалища твердих побутових відходів та в лісозахисній смузі неподалік села Журавки на Шполянщині виявили тіла загиблих свиней. За результатами лабораторних досліджень узятих матеріалів, факт наявності африканської чуми свиней підтвердився. Відтак провели районну протиепізоотичну комісію та регіональну комісію з питань ТЕБ та НС. Відповідні служби вжили необхідні карантинні заходи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x