Близько сотні черкащан допитано в справі про фальсифікацію виборів

Близько сотні черкащан допитано в справі про фальсифікацію виборів

Кримінальне провадження відкрито за частиною 4 статті 158 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження допитані члени виборчої комісії, ряд представників політичних партій та проведено ряд експертиз. Слідчі дії тривають. «Нова Доба» про це дізналася в секторі комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.

Слідчими слідчого управління ГУНП у Черкаській області розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 158 Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за фактом внесення недостовірних відомостей до протоколу про результати виборів депутатів до Черкаської обласної ради 2015 року, який в подальшому було підписано членами Черкаської обласної виборчої комісії, які, як виявилось, не відповідали результатам протоколів місцевих територіальних виборчих комісій.
У ході розслідування кримінального провадження допитано членів виборчої комісії та представників політичних партій. Отримано доступ та оглянуто оригінали протоколи 84 територіальні виборчі комісії та протокол про встановлення підсумків виборів. Проведено комп’ютерно-технічну експертизу.

У ході розслідування визначено коло осіб, які мали доступ до комп’ютера, опрацьовували електронні документи та вносили відомості до протоколу та які відповідно можуть бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.
Крім того, допитано у якості свідків ряд депутатів Черкаської обласної ради, голови, заступники голів, секретарі районних виборчих комісій про обставини виборчого процесу.
Наразі продовжується проведення допитів членів районних виборчих комісій, представників політичних партій, кандидатів у депутати, спостерігачів з метою зібрання більш повних даних про обставини виборчого процесу та осіб які можуть бути причетні до скоєння даного кримінального правопорушення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x