У Шполянському районі зафіксовано 2 випадки захворювання на африканську чуму свиней

У Шполянському районі зафіксовано 2 випадки захворювання на африканську чуму свиней

25 листопада 2016 року в Шполянському районі відбулася нарада щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) на території району. Участь в роботі наради взяли голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, голова районної ради Олександр Кузуб, міський голова Сергій Кравченко та сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, установ, організацій. Основним питанням було – розгляд першочергових завдань для локалізації вогнища африканської чуми свиней в районі й недопущення подальшого поширення вірусу. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

У м. Шпола зафіксували спалах африканської чуми свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз – африканська чума свиней.

Про заходи щодо профілактики АЧС в районі інформувала начальник управління Держпродспоживслужби у Шполянському районі Лариса Погасій, яка також звернула увагу на необхідність негайного інформування Держпродспоживслужбу в районі у разі виявлення хворих, загиблих тварин, як в домогосподарствах, так і в лісопосадка і т. д

Костянтин Омаргалієв наголосив, що стабільність ситуації в районі залежить насамперед від оперативності й злагодженості дій, організованості подвірного обходу для обліку наявного свинопоголів`я у домогосподарствах, та заборони стихійної торгівлі м\’ясом та зерном на території району. Про результати подвірного обходу станом на 25 листопада 2016 року розповів начальник районної дільниці ветеринарної медицини Віталій Куниця.
Загалом ситуація в Шполянському районі підконтрольна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x