Зустріч з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулася в Черкасах

Зустріч з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулася в Черкасах

У Департаменті соціального захисту населення ОДА днями зібрались люди, котрі потребують особливої допомоги та підтримки. Зустріч відбулась з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, котрий відзначають сьогодні в усьому світі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Нині на Черкашині проживає близько ста тисяч інвалідів. Однак, попри проблеми, вони живуть, працюють і творять.

Зустріч з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулася в Черкасах Опікуються їхніми інтересами і представники громадських об’єднань та підприємств, де працюють люди з інвалідністю. Активних та цілеспрямованих відзначили почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради.

Серед організацій: правління Черкаського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», Представництво Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерації громадських організацій інвалідів України» в Черкаській області та Асоціація «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму», Смілянська територіальна первинна організація Українського товариства сліпих, обласна організація інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України», ГО «Черкаська обласна організація інвалідів «Надія» та інші.

– Неможливо переоцінити роботу працівників територіальних центрів, інтернатних закладів, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, – а ще керівників тих громадських організацій, які змогли об’єднати зусилля, і спільно з органами соціального захисту дають можливість людям із вадами все ж отримувати радість від життя. Такі громадські організації є прикладом для інших. Спільно з ними нам вдалося досягти неабияких результатів, спрямованих на підтримку соціальних ініціатив.

Зустріч з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулася в Черкасах Віталій Володимирович поділився враженнями від побаченої виставки робіт підопічних інтернатних установ та, звернувшись до присутніх у залі, побажав витримки, сил і злагоди.

Директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації зазначив, що нині в області проживає понад 97 тис. інвалідів. За його словами, на території області функціонує 7 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів та 1 центр професійної реабілітації інвалідів, в яких на сьогодні, отримали реабілітаційні послуги близько 600 осіб.

– Через органи соціального захисту населення інвалідів забезпечують технічними та іншими засобами реабілітації (крісла колісні, палиці, милиці тощо), – сказав Руслан Чикало. – З початку цього року 8 інвалідів забезпечені автомобілями, оздоровлено 1735 інвалідів і ветеранів війни. Видано 447 інвалідних візків та 865 засобів реабілітації.

Руслан Олександрович повідомив також, що в області діє 14 будинків-інтернатів, в яких на повному державному забезпеченні проживає майже 2 300 осіб. Також функціонує 29 територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян похилого віку. Таких налічується 73 тисячі.

Вдячність за реалізацію спільних соціальних проектів висловили і самі представники громадських організацій та підприємств, де працюють люди з обмеженими можливостями. А також ділились думками й пропозиціями щодо подальшої роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x