У Чорнобаї відзначили Міжнародний день інвалідів

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день інвалідів

1 та 2 грудня в Чорнобаї відбувся ряд заходів для людей з обмеженими можливостями.

Весела казка в «Промінчику»
За доброю традицією 1 грудня працівники та вихованці відділення денного догляду для дітей-інвалідів територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району запросили до себе на гостину казкових героїв.
Смайлики та Смішинка повеселилися з дітками „Промінчика” у конкурсах, поспівали, потанцювали, послухали гуморески. Родзинкою свята став креативний оркестр та гарні пісні, виконані вихованцями закладу разом із учнями гімназії Назаром Провозюком, Віталієм Нежурою та Варварою Марініною.
А почесні гості – голова райради Григорій Зінченко, заступник голови РДА Валентина Стилик, селищний голова Алла Мірошниченко, директор СТОВ „Світанок” Іван Тітаренко та виконавчий директор ПП „Імперіал-плюс” Олег Павленко – нагородили маленьких артистів щирими оплесками та святковими подарунками за зворушливий концерт.

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день інвалідів

Дитячий фестиваль «Повір у себе»
2 грудня для дітей з особливими потребами працівники ЦДЮТ провели веселу конкурсно-ігрову програму.
Дитячий фестиваль „Повір у себе”, що проводиться за ініціативи районного центру дитячої та юнацької творчості, відділу освіти, за підтримки Управління з питань праці і соціального захисту населення і районної організації Товариства Червоного Хреста, зібрав за солодким столом у кінотеатрі близько 60 учасників.
Дітлахи пограли в різноманітні ігри, позмагалися в конкурсах, продемонстрували власні таланти, розповідаючи вірші та співаючи пісні. Як завжди, щиро поспілкувалися з однолітками, показали свої нові досягнення, за які були винагороджені призами.
Всі дітки з обмеженими можливостями отримали на пам’ять про зустріч іграшки, зібрані школярами під час благодійної акції „Іграшка для друга”. Приємністю стали подарунки до Дня святого Миколая від заступника голови райради Анатолія Нужного.

Адаптація в суспільстві
Цього ж дня в районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання клубу молодих інвалідів „Надія”.
Директор Центру Інна Шпак провела тренінг „Я в майбутньому”, наголосила на необхідності подолання замкнутості, адаптації в суспільстві через спілкування із знайомими й налагодження нових контактів. Через ігри, тестові вправи, бесіди учасники засідання познайомилися та виявили бажання підтримувати відносини у майбутньому.

«Зустріч» із «розрадою»
У читальному залі Чорнобаївської районної бібліотеки пройшло спільне засідання клубів ветеранів праці „Зустріч” та обдарованих жінок-інвалідів „Розрада”.
За чаєм зі смаколиками присутні поспілкувалися, розповіли про себе, поділилися власними талантами. Прозвучало багато теплих слів та щирих вітань, учасники зустрічі читали вірші та співали пісень.
Бібліотечні працівники побажали всім доброго здоров’я та всіх життєвих гараздів. Приємним доповненням засідання стала цікава концертна програма, де бібліотекарі, як завжди, вражали артистизмом, а хоровий колектив РБК, порадував незабутніми пісенними композиціями.

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день інвалідів

Спартакіада інвалідів
2 грудня, за багаторічною традицією в приміщенні районного Будинку культури сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації проведено Спартакіаду серед інвалідів.
Як повідомив начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Володимир Авраменко, на змагання прибули 20 учасників із територіальних громад району.
В результаті запеклих турнірних змагань в дартсі І місце виборов Віктор Дуб (Іркліїв), ІІ – Валерій Антонов (Жовтневий психоневрологічний інтернат), ІІІ – Богдан Ряжений (Іркліїв).
З армреслінгу переможцями та призерами визнані Віктор Дуб, Антон Дзюба (Мала Бурімка), Валерій Антонов. В шашках І місце у Олега Дріжчаного (Чорнобай), ІІ – у Валерія Буряченка (Іркліїв), ІІІ – у Віктора Дуба.
Всі учасники змагань нагороджені призами та грамотами. А по закінченні змагань поспілкувалися й посмакували бутербродами та солодощами.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x