Черкаські діти присвятили мистецтво захисникам України

Черкаські діти присвятили мистецтво захисникам України

Минулої неділі у Корсуні-Шевченківському відбувся третій обласний фестиваль дитячої та юнацької хореографічної творчості «Візерунки на Росі». Його організатори – районна дитячо-юнацька організація Корсунщини «Росичі» та зразковий танцювальний клуб «Фієста» районного центру дитячої і юнацької творчості мали на меті не тільки популяризацію танцювального мистецтва, але й моральне виховання молоді: фестиваль, як і в два попередніх роки, був благодійним. Забігаючи наперед, скажу, що тільки глядачі зібрали 1460 гривень на підтримку пораненим воїнам АТО і передали їх голові районної громадської організації «Солдатські матері Корсунщини» Тетяні Перетятько. Благодійні внески зробили також учасники фестивалю та благодійники. До речі, серед членів журі був відомий корсунський танцюрист і колишній воїн АТО Андрій Зозуля, а у складі клубу «Фієста» та сцену вийшов тренер танцюристів Василь Отземко, який трохи більше року тому повернувся зі Сходу, де служив добровольцем.

На свято танцю до Корсуня-Шевченківського з’їхалися юні танцюристи з семи районів Черкащини: Канівського, Смілянського, Тальнівського, Городищенського, Чорнобаївського, Золотоніського та Черкаського районів − всього понад 400 учасників. Професійному і принциповому журі довелось нелегко: протягом дня переглянули 66 номерів, оцінили їх та визначили переможців. Тому вечірній гала-концерт був особливо яскравим і видовищним. На сцену виходили і зовсім малі танцюристи, і вже титуловані на всеукраїнських і міжнародних змаганнях майстри, виконували бальні, спортивні, народні танці – і зал зривався бурхливими оплесками в нагороду за натхненність і майстерність. Вражали і сценічні костюми учасників фестивалю – яскраві, красиві, «по темі» кожного танцю. Вони підкреслювали граціозність і технічність танцюристів і схиляли до думки, що батьки та благодійники, які підтримують хореографічне мистецтво, не скупляться заради розвитку дітей.

Зробили подарунок глядачам і члени журі, чемпіони світу зі спортивного танцю Тетяна Рожкова та Владислав Луцький, виконавши один зі своїх «коронних» номерів. Тетяна Рожкова, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, так прокоментувала фестиваль:
− Дякуємо керівнику танцювального клубу «Фієста» Жанні Лисенко за запрошення на такий чудовий фестиваль у якості суддів. Ми вражені тим, що така величезна кількість дітей бере активну участь у заходах такого роду. Адже у наш нелегкий час залучити молодь та дітей до активного дозвілля надзвичайно важливо. Сильне враження на нас справили корсунський клуб спортивного танцю «Фієста» та гурток зі Сміли. Нам дуже сподобався креативний підхід до номерів та високий рівень технічної майстерності. З радістю ще не раз завітаємо у ваш гостинний Корсунь-Шевченківський».
Цього щасливого дня багато учасників фестивалю одержали нагороди різного рівня та призи від організаторів і спонсорів свята. Особливо відзначився клуб «Фієста»: гран-прі одержали і в номінації «бальна хореографія» за композицію «Струни серця», і в номінації «театр танцю» за жартівливу «Генеральну репетицію». До речі, обидві найвищі нагороди фестивалю одержали вихованці відділення клубу з села Квіток: тут танцювальним мистецтвом захоплюється понад 40 дітей із 107 учнів місцевої школи! Солісти ансамблю Маша Алексанова та Євген Квітка нагороджені гран-прі за композицію «Відродження».

Голова «Росичів» Ольга Лисенко наголосила: «Наш третій фестиваль зібрав ще більше учасників, ніж у попередні роки. Ми раді такому поширенню танцювального мистецтва на Черкащині, бо це – здоровий спосіб життя і активне дозвілля молоді. Приємно, що діти ростуть свідомими громадянами України: зі своїх кишенькових грошей вони зібрали значну суму благодійних внесків для захисників України».

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x