Зимовий догляд за обличчям

Зимовий догляд  за обличчям

Зима на порозі! За мінусової температури підвищується чутливість шкіри. Сальні залози виробляють менше жиру, тож шкіра стає менш захищеною. А ще погіршується кровообіг і прискорюється випаровування вологи. Знижується здатність шкіри виробляти колаген, еластин і гіалуронову кислоту. Тому шкіра стає сухою і тьмяною, втрачає пружність.

Зволожуйте. Використання опалювальних приладів у будинках і офісах висушує повітря аж на 40%. Від цього страждає шкіра всього тіла, особливо – обличчя. Тому вдома подбайте про зволожувачі повітря.

Живильний крем. Традиційна зимова схема догляду за обличчям: вночі, коли повітря довкола нас сухе й тепле, застосовуйте крем зволожувальний, а вдень, перед виходом на вулицю, – живильний.

Натуральні шарфи й шапки. На відміну від вовняних і синтетичних аксесуарів вони не подразнюють шкіру і не накопичують вологу (що призводить до обмороження).

Добре харчуйтеся. Дуже корисними для шкіри взимку будуть такі продукти:

Буряк і морква. Буряк покращує дихання клітин, морква цінна каротином, з якого утворюється елемент ретинол, що уповільнює старіння.

Крупи. Корисні гречана каша (зміцнює судини), вівсяна (багато клітковини), перлова (збільшує вироб­лення колагену).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x