Як відімкнути замерзлий замок

Як відімкнути замерзлий замок

Часто взимку виникає проблема, як відімкнути замерзлий замок. Переважна більшість господарів просто нагріває запальничкою ключа. Указаний спосіб відігрівання впертого «заліза» хоча й вважається найпопулярнішим, найкращим назвати важко. Принаймні він є лише одним із безлічі шляхів, придуманих народом.

✓ Візьміть із кілограм піску й нагрійте його в залізній ємності. Піднесіть ємність до навісного замка, покладіть його в гарячий пісок і засипте зверху. Достатньо потримати так 1-2 хвилини.
✓ Візьміть використаний тюбик з-під ліків, що має довгий тонкий «носик» і герметично закривається. Залийте в нього спирт (або горілку) і беріть із собою, коли йдете до «неслухняного замка». Якщо вилити на личинку трохи спирту, він за лічені секунди роз’їсть кригу. Такий спосіб підходить для будь-якого замка, навіть автомобільного.
✓ Після того, як вдалося розігріти й відімкнути замок, змастіть його силіконовим мастилом. Ним же варто «пройтися» по місцях, де залізні двері торкаються коробки або корпуса (якщо це машина). Така профілактика назавжди позбавить вас потреби розігрівати замок.
✓ Якщо замок відімкнувся, а двері все одно відчинити не вдається, не варто смикати за ручку. Кілька разів сильно натисніть на двері по периметру або вдарте молотком через дерев’яну дошку (якщо це гаражні двері). Ви зруйнуєте кригу, і проблема зникне.
✓ Позичте в дружини на кілька хвилин фен для волосся. Направлений потік гарячого повітря за 2-3 хвилини прогріє будь-який замок.
✓ Роль фена може виконати й заведений автомобіль. Надіньте на вихлопну трубу шланг (підійде й від пилососа), а інший кінець підведіть до замка.
✓ Літра два гарячої води, вилиті на замок, нагріють його й допоможуть відімкнути, але потім його треба буде ретельно просушити, щоб наступного разу проблема не повторилася.
✓ Досить дієвим способом є гальмівна рідина, але з нею варто бути обережним. Ця речовина негативно впливає на полаковані й пофарбовані поверхні й може призвести до посилення корозії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x