Оливкова олія очищує й омолоджує організм

Оливкова олія очищує й омолоджує організм

Люди дізналися про цілющі властивості оливкової олії дуже давно, близько 6 тисяч років тому. Саме тоді в Середземномор\’ї навчилися культивувати оливи, названі пізніше благословенними деревами.

Дехто помилково вважає, що оливкові дерева першими почали вирощувати греки, італійці або іспанці. Насправді ж Батьківщина оливкової олії – Єгипет і Мала Азія. Звідти оливи потрапили в інші країни, а оливкова олія стала одним із найцінніших продуктів, символом добробуту держав і народів. Цей продукт здобув визнання не лише у сфері кулінарії, але й у косметології та медицині. Оливкова олія вважається атрибутом здорового і повноцінного харчування.

Корисний склад
Склад оливкової олії унікальний, адже в ній повністю відсутні білки й вуглеводи. Жирні кислоти, якими багатий цей продукт, регулюють роботу шлунково-кишкового тракту, серця і судин, зміцнюють кісткову систему й очищають організм від шлаків. А ще оливкова олія багата вітамінами В, С, К, РР і Е; мінералами – калієм, кальцієм і натрієм.
Жирні кислоти сприяють правильному і більш повному засвоєнню їжі, а також виступають у ролі природного антиоксиданту, що стимулює відновлення тканин на клітинному рівні.
Олеїнова кислота, яка міститься в оливковій олії, здатна очищати організм від шлаків і перешкоджати утворенню холестеринових бляшок на стінках судин. Тому народи, які регулярно їдять страви, приготовані на оливковій олії, менше страждають від проблем із серцево-судинною системою.
Лінолієва кислота – ще один дуже корисний компонент олії з оливок. Вона сприяє загоєнню ран і опіків, розщеплює так звані «вільні» радикали. Таким чином, відбувається очищення, омолодження та відновлення організму, що є важливою умовою профілактики багатьох недуг, зокрема раку. Доведено, що ризик захворіти на рак молочної залози при регулярному вживанні оливкової олії знижується в середньому на 20%. Окрім того, сквален, що міститься в цій олії, здатен сповільнювати зростання новоутворень, попереджати розвиток раку шкіри, легенів і товстої кишки.

Рецепти здоров’я
Оливкову олію здавна використовують у народній медицині. З її допомогою можна боротися з найрізноманітнішими захворюваннями.
Для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту оливкову олію потрібно пити приблизно за 15 хвилин до кожного прийому їжі по 1 столовій ложці. Цей простий рецепт допоможе підготувати шлунок до нормальної роботи, нейтралізує надлишок кислоти й сприятиме загоюванню ран, що дуже важливо для людей, які страждають на виразку або гастрит.
При закрепах оливкову олію рекомендують приймати по 1-2 столові ложки перед сном. У такий спосіб можна протягом 7-10 днів стабілізувати роботу кишечника.
Завдяки своїм протизапальним властивостям оливкова олія нерідко використовується при лікуванні застуди. Щоб позбутися нежитю, нагрійте в столовій ложці трохи олії й закапайте її в ніс. При ангіні олією з оливок змащують горло.
Оливкова олія є прекрасним засобом для боротьби з різноманітними шкірними захворюваннями. При дерматиті достатньо кілька разів змастити нею уражені ділянки тіла, щоб ранки затягнулися без рубців. Із цієї ж причини оливкову олію використовують для лікування опіків, псоріазу і навіть трофічної виразки.

Для краси
Для тих, хто піклується про стрункість фігури й молодість шкіри, оливкова олія – незамінний продукт.
Завдяки своїй універсальності оливкова олія вже давно стала популярною в косметології. Фахівці з краси стверджують, що цей продукт корисний для шкіри будь-якого типу, адже він зволожує і пом’якшує шкіру, при цьому не закупорюючи пори. Оливкову олію як універсальний зволожувальний компонент додають у засоби для волосся, шкіри обличчя, креми для рук та ніг.

Протипоказання
Оливкову олію, попри її корисність, не можна вживати людям, які страждають на гастроентерологічні захворювання, особливо ентероколіт і холецистит.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x