«День доброти» відбувся в Корсуні

«День доброти» відбувся в Корсуні

Люди з особливими потребами – об’єкт особливої уваги Корсунь-Шевченківського територіального центру. З нагоди Міжнародного дня інвалідів тут влаштували «День доброти». Щоправда, акція розтяглася на два етапи: 2 грудня у просторому залі терцентру приймали дорослих, а 5 грудня – дітей. Дорослих потішили вітаннями директора центру Ірини Казімір та депутата районної ради Володимира Портянка, гарним концертом і солодощами. Для них головним цього дня були увага та спілкування, якого так невистачає холодної зимової пори.

Свято для дітей, за відгуками їх самих, а також мам і бабусь, було особливо зворушливим завдяки тому, що кожний з 22 діток-інвалідів був не просто глядачем, а активним учасником. Одні декламували, інші співали, незважаючи на прикутість до візка, − весело було всім. А ще їх вітали вихованці гімназії та педагогічного коледжу і подарували друзям м»які іграшки. Були також іграшки, книги, солодощі та фрукти і від дорослих – благодійників та соціальних служб.
День доброти – не показова акція, а лише одна ланочка у ланцюгу турботи про дітей з вадами здоров»я. Відділення ранньої медико-санітарної реабілітації дітей-інвалідів терцентру працює цілорічно. Зараз тут опікуються 12 дітьми від 2 до 14 років. У контакті з батьками, згідно з індивідуальними планами розвитку, здійснюють фізичну реабілітацію. Діти одержують масажі, займаються на біговій доріжці, велосипеді, дошці Євменова, у сухому басейні – і батьки наочно бачать позитивний результат у поліпшенні здоров’я діток.

Педагог-реабілітолог терцентру Оксана Олефір розповіла про індивідуальний підхід до педагогічної реабілітації кожного вихованця: одних готують до школи, іншим допомагають опанувати навчальні програми. Соціальна адаптація включає різні масові заходи, участь дітей у гуртковій роботі, конкурсах – всьому тому, що допомагає відчувати себе рівним серед однолітків і в суспільстві. Багато колишніх «випускників» відділення хоч і стали старшими, але зв’язку з терцентром не поривають, бо через нього тримають зв’язок з ровесниками та світом.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x