У листопаді 285 черкасців розпочали свій бізнес

У листопаді 285 черкасців  розпочали свій бізнес

Упродовж листопада п.р. на облік до Державної податкової інспекції у м. Черкасах стали 285 новостворених суб’єктів господарювання, з них: 108 – юридичних осіб та 177 – фізичних осіб-підприємців. Про це повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Загалом, протягом січня-листопада п.р. в інспекції взято на облік 1077 новостворених юридичних осіб та 1974 самозайнятих осіб. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість новостворених юридичних осіб збільшилась на 59 платників, а кількість знов зареєстрованих приватних підприємців збільшилась на 458. «Такому збільшенню зареєстрованих СГ сприяє зниження адміністративного навантаження та розвиток сервісів для платників», − зазначив Антон Царюк.

Протягом січня-листопада 2016 року припинено державну реєстрацію 136 юридичних осіб та 1686 самозайнятих осіб припинили свою підприємницьку діяльність. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість ліквідованих юридичних осіб практично не змінилась, в той же час кількість підприємців, державну реєстрацію яких припинено, зменшилась на 288 платників.
За даними реєстру платників податку на додану вартість станом на 01.12.2016 платниками податку зареєстровано 3212 суб’єктів господарювання, з них 2578 юридичних осіб та 634 підприємців.

Загальною передумовою реалізації права на підприємництво є державна реєстрація. Для спрощення умов ведення бізнесу термін державної реєстрації та взяття на облік в органах ДФС юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців скорочено до одного дня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x