Зима – не привід переїдати і сидіти вдома

Зима – не привід переїдати і сидіти вдома

Ще не так давно погода на вулиці тішила теплом, однак зараз на вулиці панує справжня зима – з білим снігом і тріскучим морозом. Різка зміна температури здійснює навантаження на наш організм, якому доводиться звикати до сухої та холодної погоди.

Найбільше різка зміна температурного режиму, впливає на людей похилого віку та людей із хронічними захворюваннями (особливо серцево-судинними). Таким людям, в першу чергу, необхідно зробити щеплення від грипу, оскільки ГРВІ та грип підвищують ризик загострення хвороб серця, а також збільшують ризик інфарктів та інсультів.

Крім того, з настанням холодів люди менше рухаються, рідше хочуть виходити на вулицю, мало провітрюють приміщення, тому швидко набирають зайву вагу.
Медики підкреслюють, що, попри мороз, відмовлятися від прогулянок на свіжому повітрі не варто. Для підтримки нормальної фізичної форми і зміцнення імунітету необхідні 40 хвилин фізичної активності на день.

У період «перелаштування» організму до холоду важливо тепло вдягатися, не забувати про шапку і шарф, оскільки в цей час висока імовірність застудитися. Особливо це слід врахувати людям, чутливим до захворювань горла.
Також фахівці нагадують, що незабаром сезон застуд, тому слід бути дуже обережними в місцях скупчення великої кількості людей, зокрема, в метро та іншому громадському транспорті. Якщо людина поруч проявляє ознаки нездоров\’я, відійдіть від неї, прикрийте дихальні шляхи шарфом чи хусткою, зробивши імпровізовану маску.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x