На Черкащині державі повернуть 28 га земель сільськогосподарського призначення

На Черкащині державі повернуть 28 га земель сільськогосподарського призначення

Звенигородським районним судом задоволено позовні вимоги прокуратури щодо скасування рішення Головного управління Держземагентства у Черкаській області та визнання недійсними договорів оренди та суборенди земельних ділянок площею понад 28 га в адміністративних межах сільських рад Звенигородського району. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Підставою для подання позову стали результати прокурорської перевірки, які засвідчили факт незаконного набуття фізичною особою права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в обхід визначеного статтею 134 Земельного кодексу України конкурсного порядку набуття прав на землю державної власності. Встановлено, що Головне управління Держземагентства у Черкаській області в 2014 році надало фізичній особі дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення вказаних вище земельних ділянок, однак на момент затвердження проектів землеустрою спірні земельні ділянки були отримані в порушення вимог земельного законодавства України.

З огляду на викладене вище, прокуратура вжила заходів представницького характеру щодо повернення землі у державну власність через її незаконне використання та захистила інтереси держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x