На початку тижня знову прогнозують морози

На початку тижня знову прогнозують морози

З початку цьогорічного грудня погодою на Черкащині керують циклони з Північної Атлантики, тому в перші 10 днів місяця переважала холодна та сніжна погода з великою кількістю небезпечних погодних явищ.

За повідомленнями начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Постриганя В.С. середня температура першої декади становила 3° морозу при нормі 1° морозу, а сума опадів відповідає подвійної нормі.

Найсильніший мороз спостерігався 7.12 в Черкаському районі (до -18°), висота снігового покриву досягала 15-17 см, грунт промерзав до 2-8 см. Проте, впродовж декади середній температурний фон коливався від 0 до -9° морозу, а в останні 2 дні різко потепліло. Після помірних морозів як вдень так і вночі утримувалась позитивна температура ( до +6−+7 вдень та +2−+4 вночі). Дощі допомогли знищити сніговий покрив. Відзначився початок цьогорічного тижня і небезпечними погодними явищами: снігопадами, ожеледдю, налипанням мокрого снігу, ожеледицею на дорогах, сильними вітрами. Усього їх було -13, тобто практично щодня. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом на початку нового тижня синоптики чекають на новий циклон з Балтики з негодою: дощем, снігом, ожеледдю, налипанням мокрого снігу, вітром 15-20 м/с. Уже в понеділок ввечері температура знизиться до невеликих морозів (-2-4°), що призведе до утворення ожеледиці на дорогах. Надалі, до кінця тижня, утримається морозна погода на фоні періодичного випадіння снігу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x