Голова Уманської райради прозвітувала про рік роботи

Голова Уманської райради прозвітувала про рік роботи

7 грудня, у рамках святкування Дня місцевого самоврядування, відбулася позачергова урочиста 14 сесія районної ради.
Основним питанням порядку денного було озвучення головою районної ради Оксаною Супрунець звіту за проведену роботу з листопада 2015 року по грудень 2016 року. За її словами, впродовж звітного періоду проведено 13 пленарних засідань ради, 9 з яких – позачергові. Результатом проведення сесій стало ухвалення 168 рішень із різних напрямів життєдіяльності територіальних громад району.
Особливим за значимістю завданням у звітному періоді було формування, затвердження та наповнення районного бюджету спільно з усіма учасниками цього процесу.
У результаті за 10 місяців 2016 року обсяг дохідної частини районного бюджету склав понад 218 млн грн, що становить 103,5 відсотка до затвердженого плану. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській райраді.

Станом на 01.12.2016 на контролі постійних комісій районної ради знаходиться 45 районних цільових програм.
У переліку затверджених районних програм можна виділити основний щорічний програмний документ − Програму соціально-економічного розвитку Уманського району на 2016 рік, яка визначає пріоритети діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади в районі. Інші затверджені програми стосувались Стратегії розвитку Уманського району; функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період; розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району; забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом; підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Уманського району; національно-патріотичного виховання дітей та молоді; розвитку фізичної культури та спорту в Уманському районі; підтримки та стимулювання талановитої молоді Уманщини; «Шкільний автобус» тощо.
Цьогоріч з районного бюджету фінансувались заходи 20 цільових програм на загальну суму понад 5,5 млн грн.
Спільними зусиллями влади, депутатського корпусу місцевих рад Уманщини, представників бізнесу та громадськості району досягнено певних результатів.
Лише за кошти сільських бюджетів проведено капітальні та поточні ремонти доріг комунальної власності виконано у 40 населених пунктах району, на що було витрачено майже 20,7 млн грн.

А за рахунок сільськогосподарських підприємств, які в переважній більшості очолюють депутати районної ради, виконані ремонтні роботи доріг на суму 3,4 млн грн.
Також неодноразово вносились зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, щоб передбачити кошти на її виконання. Загалом на реалізацію заходів цієї Програми впродовж 10 місяців нинішнього року з районного бюджету спрямовано 2,2 млн грн.
На виконання програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2016 рік передбачено кошти в сумі 1500 тис грн. У нинішньому році ресурс даної Програми складає 498 тис грн. Ці кошти спрямовані на ремонт дороги Умань-Кочубіївка-Верхнячка.

У рамках реалізації районної програми Фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області на 2016-2018 роки перераховано субвенцію обласному бюджету на ремонт доріг у розмірі − 738,7 тис грн.
На виконання програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування закуплено 4 шкільних автобуси. Ми єдині в області, хто придбав таку кількість транспортних засобів для наших учнів. Для цього було надано субвенцію з державного бюджету в розмірі 3,360 млн.грн.; субвенцію сільських рад − 1,490 млн грн і кошти районного бюджету − 2,010 млн грн.

Цьогоріч на виконання районної програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2016-2020 роки використано 559,7 тис грн. У пришкільних таборах Уманщини оздоровлено 1708 дітей. Вагому фінансову підтримку на оздоровлення учнів надали депутати районної ради. Окрім того, на базі Городецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів функціонував позаміський табір оздоровлення та відпочинку «Лідер», в якому відпочили учні шкіл району та Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4 із Донецької області.
Разом з тим, окрім районних довгострокових програм на Уманщині реалізовувались різні соціальні проекти за підтримки депутатів районної ради, які надавали спонсорську допомогу навчальним та медичним закладам району, шкільним спортивним командам, обдарованим дітям, ветеранам війни та праці, учасникам АТО та їх родинам.
Крім того, у ході проведення засідання нагороджено ряд депутатів районної та місцевих рад, а також голів та секретарів сільських рад, серед яких: керівнику ТОВ «Берестівець» Василю Чекаленку було присвоєно звання «Почесний громадянин Уманського району», почесну відзнаку районної ради «За заслуги перед Уманщиною» отримав депутат районної ради, директор ТОВ «Дружба» Борис Пахолюк.

Починаючи з 2002 року стало доброю традицією в Уманській районній раді проводити конкурс «Сільська рада року». Не пройшов повз увагу цей конкурс і цього року. Тож за підсумками конкурсної комісії, перше місце виборола Городецька сільська рада, друге місце розділили Томашівська та Полянецька сільські ради, а третє – Городницька та Ропотуська сільські ради.
До того ж на засіданні сесії було розглянуто питання про внесення змін до рішення районної ради від 22.1.2015 №3-1/VII «Про районний бюджет на 2016 рік».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x