Уманським сім’ям передали нетелів

Уманським сім’ям передали нетелів

Характерною ознакою розвитку тваринницької галузі як в Уманському районі, так і в Україні в цілому, є переважання частки господарств населення у загальних обсягах виробництва продукції тваринництва. На сьогодні в селянських господарствах району утримується майже 50% корів та свиней від загальнорайонного поголів’я цих видів тварин.

З метою підтримки розвитку молочного скотарства в особистих селянських господарствах в Уманському районі четвертий рік успішно працює Програма розвитку галузі молочного скотарства на 2012-2020 роки. В рамках програми придбано 29 голів нетелів, які передано особистим селянським господарствам Уманського району. Отриманий приплід телички, за рішенням районної конкурсної комісії, на безповоротній основі передаються новим учасникам програми. Всього вже передано 55 нетелів. «Нова Доба» про це дізналася у Уманській РДА.

Нещодавно відбулося чергове засідання районної конкурсної комісії щодо передачі нетелів на безповоротній основі. В ході обговорення комісією було прийнято рішення передати 3 тільні телиці таким жителям Уманського району: Негру О. С. (с. Громи), Рудий І. С. (с. Степківка), Олійник І. М. (с. Черповоди). Ще одного учасника програми, за результатами засідання конкурсної комісії, було визначено 8 грудня. Переможцем конкурсного відбору став житель с. Посухівка Лозинський В. Я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x