Артем Чапай: «Я думав, що відпочиваю від війни, а дружина – від дітей»

Артем Чапай: «Я думав, що відпочиваю від війни, а дружина – від дітей»

Книжка про стосунки між дорослими, про необхідність домовлятися і про важливість вибору. Книжку «Тато в декреті» презентував український письменник Артем Чапай сьогодні у Черкасах на запрошення МГО «Книжковий маестро». Так у прес-центрі «Нової Доби» молодий тато двох хлопчаків розповів, яким чином він опинився у декретній відпустці і чому з цього народилася ціла книга.

Книжка «Тато в декреті», за словами самого автора, є більше документальним твором і аж ніяк не вигадкою.

– Так сталося, що за другою дитиною спочатку була в декреті «дружина». Дитину потрібно було годувати грудьми, тому перший рік дружина просто не мала іншого вибору. Я ж, тим часом, був військовим репортером, висвітлював події у зоні АТО, – розповідає тато-письменник. – А потім я зрозумів, що перестав відчувати прив’язаність до молодшого сила. Адже прив’язаність у чоловіків до дітей виникає лише через турботу. Тому ухвалив рішення і побути зі своїми дітьми, і дружині дати можливість розвиватися.

Дружина ж Артема Чапая нещодавно отримала премію «Найкращий молодий соціолог України». Як зазначає автор, це було би неможливо, якби вона тільки сиділа вдома й займалася малечею. Тому піти в декретну відпустку й дати собі час на перепочинок від військових репортажів, а дружині – простір для наукової діяльності, було добровільним рішенням чоловіка.

– Я вважаю, що у будь-якого чоловіка в цьому питанні є вибір: він може працювати далі або ж зайнятися дітьми, а в жінки такого вибору фактично немає «народила дітей, то й сиди з ними», – наголошує Артем Чапай.

Артем написав простий допис на сторінці у соцмережі «Друзі, прошу мене не турбувати, я – у декреті». З того часу в письменника почали брати коментарі, інтерв’ю та запрошувати дописувати колонки на різноманітні сайти. «Тато в декреті» сміється, що ніхто не бере у жінки з цього приводу інтерв’ю, хоча вони «ходять у декрет» постійно.

Водночас Артем Чапай дав сучасним батькам 3 поради, як привчити своє чадо до книжок:
1. Батьки мають читати самі, показуючи приклад;
2. Батьки мають читати дітям;
3. Контролювати використання дітьми гаджетів.

На майбутнє письменник має дуже амбітні плани – написати три книжки, задумки яких уже є. А сьогодні Артем Чапай у театр-студії «ПРОтест» презентує свою книжку про свою декретну відпустку черкасцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x