Підозрюваного у звірячому побитті черкаського журналіста виправдали

Підозрюваного у звірячому побитті черкаського журналіста виправдали

Сьогодні зранку Соснівський суд Черкас ухвалив вирок у справі побиття журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова під час Революції Гідності у 2014 році. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Прочерк».

Підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали.

Нагадаємо, сторона обвинувачення попросила у суду покарання для обвинуваченого у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.

– Звісно, мені прикро, що таке рішення суду. Виходить, що майже 3 роки прокуратура займалася розслідуванням, і, по факту, роки пройшли дарма. Хоча, з іншого боку, я не здивований результатами, бо вже тоді, на першому засіданні суду було зрозуміло, що розслідування проводили не найкращим чином. Звичайно, я обурений ситуацією, яка склалася. Я витратив стільки свого часу. Ходив на всі виклики прокуратури, проводив впізнання, а по факту справедливості, як такої, немає, – зазначив Ігор Єфімов.

Ситуацію прокоментував перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко: «Сьогодні суд виправдав працівника міліціі – єдиного підозрюваного у звірячому побитті журналіста. При тому, що прокуратура за майже три роки не провела належного і якісного розслідування цього побиття. Не встановила жодного з двох десятків міліціонерів!
Всі красиві деклараціі прокуратури і Генпрокуратури, наголос, що справа на контролі в Адміністраціі Президента – фінішуються ганебно. Цікаво, чому це Украіна продовжує лишатися одним з міжнародних лідерів щодо безкарності за злочини проти журналістів?»

Зараз Спілка журналістів спільно з Ігорем Єфімовим залучатиме медіаюристів для подачі апеляції.
Нагадаємо, 20 січня 2014 року фотожурналіст Ігор Єфімов був жорстоко побитий правоохоронцями під час зачистки блок-посту активістів на черкаській дамбі. Він був на місці подій у жовтому жилеті «преса», із бейджем і фотокамерою. З тих пір, майже три роки, кривдники журналіста залишаються непокараними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x