Черепинська сільська рада − серед переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

Черепинська сільська рада − серед переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

У столиці відзначили переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році. Диплом ІІ ступеня у номінації «Сільські/Селищні ради» отримала Черепинська сільська рада Корсунь-Шевченківського району з проектом «Організація інформаційної політики щодо стимулювання економічної активності жителів громади». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Цьогоріч темами конкурсу були: «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць», «Об’єднання територіальних громад», «Центри надання адміністративних послуг». Фіналістами конкурсу стали 23 органи місцевого самоврядування, з них: районні ради – 1; міські ради – 10; сільські та селищні ради – 5; сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад – 7.
Загалом, як зауважив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода сьогодні під час підсумкової конференції та церемонії нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році, важливо, що серед переможців конкурсу вперше є об’єднані територіальні громади.

За його словами, в умовах реформи місцевого самоврядування, децентралізації дуже важливо показувати позитивні результати роботи громад у нових умовах. І таких прикладів стає дедалі більше, бо завдяки наповненню бюджетів, розширенню повноважень і збільшенню відповідальності, насамперед перед мешканцями, громади, які скористалися наданими реформою можливостями, розвиваються, будують власне майбутнє.

Перший заступник Міністра висловив подяку Офісу Ради Європи в Україні, Швейцарському бюро співробітництва в Україні та іншим партнерам, які активно працюють у підтримці реформи місцевого самоврядування.
Постійним партнером Мінрегіону у проведенні Конкурсу є Програма РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x