На Черкащині членів виборчих комісій вчили організовувати вибори

На Черкащині членів виборчих комісій вчили організовувати вибори

Тренери Черкаської обласної організації КВУ завершили серію навчань для учасників виборчого процесу, на перших місцевих виборах в нових територіальних громадах Центральної України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської обласної організації КВУ.

Протягом 5-9 грудня члени 98 дільничних виборчих комісій отримали знання, методичні матеріали і відповіді на питання стосовно організації перших місцевих виборів у новоутворених територіальних громадах Черкаської, Полтавської і Кіровоградської областей.

Навчання відбулись у м. Кропивницький, м. Корсунь-Шевченківський, м. Лубни, м. Тальне і с. Сергіївка Полтавської області. В навчанні взяли участь близько 300 членів ДВК з 9 новоутворених громад. Програма відбулася за організаційної підтримки місцевих адміністрацій і територіальних виборчих комісій.

Тренінги є частиною спільного проекту Центральної виборчої комісії (ЦВК) і Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) і вперше в Україні тренерів готував нещодавно створений Центр управління навчанням учасників виборчих процесів, при ЦВК. Всього було підготовлено 12 пар тренерів. Тренери від ЧОО КВУ Максим Михлик і Тетяна Кавальчук визначені відповідальними за підготовку виборчих комісій в Черкаській, Полтавській і Кіровоградській областях.

Попереднім етапом проекту була низка тренінгів для членів 17 районних і сільських-міських територіальних виборчих комісій, які відбулись протягом 15-17 листопада 2016 року.

11 та 18 грудня проходять перші місцеві вибори для 184 новостворених об’єднаних територіальних громад (ОТГ). В тому числі нових депутатів та сільських/міських голів отримають 9 ОТГ в Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x