У Шполі пожежники пройшли передноворічні навчання

У Шполі пожежники пройшли передноворічні навчання

Напередодні новорічних свят пожежно-рятувальна частина Шполянського району провела пожежні навчання, участь в яких взяли і співробітники готельно-розважального комплексу. За легендою, 12 грудня у приміщенні банкетного залу розважального закладу сталася пожежа, причиною якої став піротехнічний виріб. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Пожежна сигналізація спрацювала у розпал вечора. Проте, через гучну музику та шумну обстановку святкової вечірки сигнал почути вдалось не одразу. Саме тому вогонь охопив значну площу та швидко поширювався залою. Сповіщати гостей про небезпеку – завдання персоналу клубу. Саме адміністрація закладу і викликала Службу порятунку «101» на місце події, та ще до прибуття перших підрозділів організувала боротьбу із вогнем первинними засобами пожежогасіння та негайну евакуацію людей із приміщення.

Цього разу евакуація людей зайняла менше 5 хвилин. Проте варто пам`ятати, що без допомоги співробітників закладу, які відмінно знають планування та всі виходи з будівлі, швидко відвідувачів не вивести і пожежа може закінчитися трагедією.

Після того, як розпочалась евакуація людей, на місце події прибуває черговий караул пожежно-рятувальної частини, а згодом добровільна пожежна команда із «Шполянського елеватора». В першу чергу вогнеборці допомогли вийти тим, хто не встиг залишити помешкання і надихався чадним газом. Таких постраждалих за легендою навчань було двоє.

Усього для участі у навчаннях були залучені дві одиниці техніки та 10 рятувальників і добровольців.

У рамках навчань рятувальники вивчили оперативно-тактичну характеристику будівлі, особливості зовнішнього та внутрішнього водопостачання і відпрацювали питання взаємодії з адміністрацією об’єкта й відповідними службами міста.

Підсумовуючи навчання, представники служби ДСНС відзначили, що важливо не тільки практично відпрацювати алгоритм дій на випадок пожежі, а й перевірити технічні системи закладу щодо виявлення загорання.

Директор ресторанного комплексу також задоволений проведеними навчаннями: «Під час тренування ми перевірили роботу системи оповіщення та первинних засобів пожежогасіння. Співробітники нашого закладу своєчасно вивели гостей і передали всю інформацію про подію рятувальникам»

Проінструктувати колектив на випадок виникнення пожежі, Управління ДСНС радить і іншим розважальним закладам із масовим перебуванням людей. Перед новорічними святами це дозволити звести до мінімуму наслідки від можливого загорання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x