Катеринопільські депутати внесли зміни до районних програм

Катеринопільські депутати внесли зміни до районних програм

9 грудня 2016 року голова районної ради Віталій Верета провів засідання дев’ятої сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання. Сесія розпочалася з нагородження учасника АТО, голови громадської організації «Спілка учасників АТО Катеринопільщини» Мірауци Дмитра Васильовича медаллю «Захиснику Вітчизни» відповідно до Указу Президента України. На розгляд сесії було внесено питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядались на засіданнях постійних комісій та президії районної ради. «Нова Доба» про це дізналася в Катеринопільській райраді.

Спочатку депутати внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік відповідно до пропозицій районної державної адміністрації, що їх представила в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Так, за рахунок субвенцій державного, обласного та сільських, селищних бюджетів, стабілізаційної дотації державного бюджету та збільшення податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами збільшено дохідну частину районного бюджету на суму понад 3 млн. 270 тис. грн. Відповідно збільшено видатки районного бюджету: на виконання заходів районних програм виділено 130 тис. грн., також додано фінансування галузей освіти, культури, медицини, соціального захисту населення. За зверненням установ та організацій здійснено перерозподіл видатків районного бюджету.

Окрім того, депутати також внесли зміни до ряду районних програм.

У ході пленарного засідання депутатами було затверджено районну програму розвитку та підтримки аграрного сектору у Катеринопільському районі за пріоритетними напрямками на 2017-2020 роки, яку презентувала заступник голови райдержадміністрації Ольга Шарига.

Ця програма викликала зацікавленість не лише у депутатського корпусу, а й у решти присутніх у залі, адже головна мета її – розвиток аграрного сектору, підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості.

У зв’язку із закінченням терміну дії низки районних програм, народними обранцями прийнято рішення щодо продовження їх на наступний рік. Зокрема, це: програма підвищення енергоефективності та енергозбереження; районна програма інформатизації; районна програма «Соціальний хліб»; програма зайнятості населення Катеринопільського району; районна програма покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення; програма невідкладних заходів щодо запобігання нещасних випадків на водних об’єктах Катеринопільського району.

Також заслухано інформацію про хід виконання програми профілактики злочинності в районі на 2016-2020 роки та програми з підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2013-2016 роки.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів у схваленні відповідних рішень, крім одного – щодо затвердження списків присяжних. Вирішено додатково його вивчити та розглянути на іншому пленарному засіданні.

Депутати підтримали пропозицію голови районної ради не закривати роботу дев’ятої сесії, а продовжити її на наступному пленарному засіданні, про дату якого буде повідомлено пізніше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x