На Звенигородщині для школярів провели урок поліцейські

На Звенигородщині для школярів провели урок поліцейські

З 5 по 9 грудня тривав Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого правоохоронці Черкаської області проводили заняття зі школярами. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

З метою підвищення правової культури серед школярів та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права в загальноосвітніх школах міста Звенигородки та Ватутіного працівники ювенальної превенції Звенигородського відділу поліції ГУНП в Черкаській області провели ряд тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Під час проведення бесід учням було прочитано лекцію на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність дітей», ознайомили їх з основами чинного законодавства, Конвенцією про права дитини, розповіли проправа та обов’язки, види правопорушень та відповідальність за їх вчинення. Актуальною для учнів стала тема насильства у сім’ї.

Також слухачам були надані поради щодо дій під час оголошення евакуації, вибуху чи пожежі, небезпеки у натовпі, випадку теракту, надані телефони термінової допомоги.

Діти задавали питання, які їх цікавили, та отримували кваліфіковані відповіді. Наприкінці зустрічі вчителі та учні подякували працівникам поліції за приділену увагу та цікавий діалог.

Тиждень права завершився, проте подібні лекції та зустрічі зі школярами будуть проводитися і в інших навчальних закладах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x