Шполяни вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Шполяни вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Указом Президента України від 10.11.2006 року № 945/2006 14 грудня встановлено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Сьогодні з нагоди відзначення цієї дати в Парку Слави відбувся мітинг та покладання квітів до стели Героїв Чорнобиля, в якому взяли участь керівники району та міста, також представники адміністрації, міської та районної ради, ліквідатори аварії на ЧАЕС, їх рідні, та жителі Шполи. Мітинг відкрила заступник начальника управління соціального захисту населення Олена Фарштейн. З подякою ліквідаторам виступили перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Козоріз, заступник голови районної ради Лідія Татарина та голова громадської організації Чорнобиля Шполянщини Олександр Рогозінський. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

«Усім кого травмував Чорнобиль потрібна особлива турбота держави та громади, дієва підтримка у боротьбі з недугами та іншими життєвими негараздами. Це – наш обов\’язок перед героями-чорнобильцями, пам\’яттю жертв катастрофи, усіма прийдешніми поколіннями українців.

В управлінні соціального захисту населення на обліку перебувають потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та ліквідаторів І категорії – 142 особи, ІІ категорії – 205, ІІІ категорії – 81 особа, які отримують щомісячну компенсацію на продукти харчування та щорічну компенсацію на оздоровлення, також надається ліквідаторам одноразова допомога по втраті здоров’я.

В 2016 році отримали санаторно-курортне лікування 35 осіб І категорії та 1 дитина-інвалід, інвалідність яка пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської аварії. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій», – зауважив Юрій Козоріз.

Вони подякували ліквідаторам за їх подвиг та побажали усім міцного здоров’я, душевного спокою та сімейного затишку, миру та щастя в кожну хату, в усі сім’ї.
Від учасників урочистостей до пам’ятника жертвам наслідків на ЧАЕС було покладено вінки та квіти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x