На Черкащині підбили підсумки річних перевірок стану річкової води та ґрунту

На Черкащині підбили підсумки річних перевірок стану річкової води та ґрунту

ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров\’я України» здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), в зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, у санітарно-захисних зонах полігонів твердих побутових відходів тощо та води поверхневих водойм у 92 контрольних створах і місцях водокористування населення. Про це «Новій Добі» повідомили у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Упродовж 11 місяців 2016 року відібрано та досліджено 692 проби річкової води за санітарно-хімічними показниками, 879 – за мікробіологічними та 505 – за паразитологічними. Гігієнічним вимогам не відповідало 55 (7,9%) проб за санітарно-хімічними показниками, 155 (17,6%) – за мікробіологічними та 5 (1,0%) – за паразитологічними.

За цей період відібрано та досліджено 777 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 1125 – за мікробіологічними та 1170 – за мікробіологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 10 (1,3%) проб за санітарно-хімічними показниками, 32 (2,8%) – за мікробіологічними та 38 (3,2%) – за паразитологічними.

Лабораторним центром продовжуються відповідні моніторингові дослідження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x