Гeннадій Бобов надав допомогу фeльдшeрському пункту на Лисянщині

Гeннадій Бобов надав допомогу фeльдшeрському пункту на Лисянщині

Навкруги одного з найбільших сучасних водоймищ Лисянщини – Верещацького ставу – розкинулось мальовниче село Верещаки. Перша письмова згадка про поселення в історичних рукописах датується 1645 роком. У центрі села знаходиться архітектурна пам’ятка ХVIII століття – церква Святої Покрови.

Нині в с. Верещаки проживають 222 особи. 126 із них – пенсіонери, 19 – діти до 14 років. Хоча село розташоване порівняно недалеко від районного центру, але через неякісне транспортне сполучення багато людей не в змозі поїхати до районної лікарні. Тому долікарську допомогу жителі села отримують у фельдшерському пункті.

Головне в медицині – вчасно виявити хворобу, запобігти її поширенню, допомогти в лікуванні. І чим раніше діагностується хвороба й розпочнеться її лікування, тим менші фінансові витрати очікують пацієнта, і тим швидше настане одужання. Та, на жаль, одних знань медпрацівника для запобігання та лікування хвороб замало. Потрібні хоча б елементарне сучасне медичне обладнання та медикаменти першої необхідності, яких часто або не вистачає в потрібній кількості, або й загалом просто немає у фельдшерському пункті через брак коштів.

Тому жителі села Верещаки звернулися по допомогу у придбанні оснащення для фельдшерського пункту до народного депутата Гeннадія Бобова. Вірили і знали, що він нам не відмовить, адже наш обранець допомагає всім, хто того потребує, бо його серце добре, а рука – щедра. І не помилились. Допомогу ми отримали – представники депутата передали в наш фельдшерський пункт медичну сумку-укладку, укомплектовану всім необхідним обладнанням та інвентарем для ефективного лікування пацієнтів у домашніх умовах, дитячий ростомір для новонароджених дітей, ваги для дорослих, тонометр та фонендоскоп.
Від імені людей пeрeдаю щиру подяку народному депутату за надану допомогу. Бажаємо Вам, Геннадію Борисовичу, здоров’я і миру, впевненості та перемог! Нехай береже Вас Господь!

Галина Пустільнік, завідувач фeльдшeрського пункту с. Вeрeщаки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x