«Кожне дерево – на балансі держави?»

«Кожне дерево – на балансі держави?»

Шляхи вирішення проблеми незаконної вирубки лісосмуг шукали сьогодні в прес-центрі \”Нової Доби\”. Так зібралися представники екологічної інспекції, екозахисники, правоохоронці й громадськість.

Все – через тотальне знищення лісосмуг на Шполянщині, Золотоніщині та Чигиринщині. Черкаський район теж не пасе задніх у знищенні зелених насаджень. Лише офіційно поліція зареєструвала 73 кримінальні провадження по області щодо незаконної вирубки лісових насаджень.

Проблематика полягає у тому, що «лісоруби» вважають лісосмуги беззазяйними, а в екологічної інспекції не вистачає ресурсів охопити під захист усю область.

– Шполянщина, Золотоніщина, Чигиринщина на сьогодні під прицілом незаконних лісорубів, – наголосила голова еко-асоціації «Еко-світ» Людмила Ткаченко.

Лісівники ж для вирішення проблеми запропонували, щоб лісосмуги передали їм на баланс. Як зауважив заступник керівника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда, у збереженні лісосмуг мають бути зацікавлені і фермери, бо ж вже доведено науково, вони підвищують урожайність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x