Понад тисячу путівок для оздоровлення чорнобильців було закуплено в області

Понад тисячу путівок для оздоровлення чорнобильців було закуплено в області

Цьогоріч область відзначає 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Тож до дня Чорнобильської катастрофи учасникам ліквідації та вдовам для надання натуральної і грошової допомоги у місцевих бюджетах передбачено 577 тисяч гривень. А до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – понад 909 тисяч гривень. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Загалом, нині в області проживає понад 112 тисяч осіб, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
– Наш обов’язок, як обласної влади, – забезпечити належний рівень соціального захисту для цих людей, – зазначає директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало. – Так, на соціальні виплати за Чорнобильськими програмами цьогоріч із державного бюджету виділено 63 мільйони гривень.

Як повідомляє керівник Департаменту, за бюджетною програмою «Пільги на медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з обласного бюджету виділено 10,3 мільйона гривень. Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення укладені договори на закупівлю близько 1,2 тисяч путівок для оздоровлення чорнобильців.
Водночас цього року коштом місцевих бюджетів придбали чотири житлових приміщення для чорнобильців у Ватутіному, Каневі, Жашківському та Шполянському районах.

Крім того, у районах Черкащини діють місцеві осередки Чорнобильських громадських організацій. Також готові надавати інформаційну підтримку чорнобильцям й обласні громадські організацій інвалідів «Союзу Чорнобиль України» та «Діти Чорнобиля».
Зауважимо, на обліку структурних підрозділів з питань соціального захисту населення перебуває 31 дитина-інвалід, інвалідність якої пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи, які навчаються у навчальних закладах та щомісяця, за заявами батьків, отримують компенсацію за ненадане гаряче харчування в розмірі від 180 до 190 грн. в залежності від вікової категорії. Також 78 потерпілих дітей, які навчаються у навчальних закладах, розташованих на радіоактивно забрудненій території (села Княжа та Чичиркозівка Звенигородського району) отримують гаряче харчування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x