Черкаська опозиція вже ділить посади в облраді?

Черкаська опозиція вже ділить посади в облраді?

Є три основні кандидатури – Любов Майборода, Володимир Гресь та Анатолій Бондаренко. Щоправда, про останнього кажуть, що за ним – місце голови ОДА, але це якось малоймовірно з огляду на те, що губернатора згідно з законодавством призначає президент, а не обирають депутати облради.

Про це «Новій Добі» стало відомо з власних джерел.

Володимир Гресь на запитання, чи не він посяде цю посаду, ухилився від прямої відповіді: «Усе може бути».
Пані Майборода була більш відвертою:
– Є така пропозиція – усунути Валерія Черняка з посади голови, оскільки людина, що була в лавах Партії Регіонів, не має морального права займати цей пост. У депутатів, з якими я спілкувалася, вже є кандидатури на вакантне місце голови. Одна з них – Володимир Гресь. Проте його стиль керівництва нічим не відрізняється від стилю Черняка, тож його кандидатура влаштує саме тих, хто не хоче змін.

На думку пані Майбороди, на цю посаду треба таку людину, яка б «лягла б поперек розкраданню бюджету». Ефективне використання бюджетних коштів, прозорість, залучення громади до вирішення бюджетних питань і до контролю за грошима – ось що треба зараз черкаській громаді.

– Я буду балотуватися на цей пост, – заявила Любов Володимирівна. – Я вже 18 років депутат обласної ради, розбираюся в бюджетних питаннях, знаю внутрішні структури облдержадміністрації і маю достатньо досвіду. Казнокрадство має бути припинено. Заради цього люди на Майдані віддавали життя, а не для того, щоб у нас тут, на Черкащині, було тихо, як у болоті.

Наталя Старикова на своїй сторінці у Фейсбук залишила такий допис: «Опозиційні депутати Черкаської обласної ради мають достатню кількість голосів для відставки голови обласної ради Валерія Черняка. Ми вже зібрали 37 підписів депутатів. Учора з Черняком розмовляли. Я йому повідомляла, що ми скликаємо позачергову сесію. Я також сказала, що його відставка – це вимога Майдану. Він запевнив, що готовий написати заяву і піти.
Сьогодні о 15.00 відбудеться погоджувальна рада, де буде розглянуто кандидатури на посаду голови обласної ради. А завтра на 10.00 – Майдан у Черкасах. Запропоновані кандидатури будуть проходити через завтрашній Майдан. Кого хочуть бачити люди в керівництві, кому будуть довіряти, то й і буде».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x