Бюджет на 2017 становитиме майже 2,5 млрд грн

Бюджет на 2017 становитиме майже 2,5 млрд грн

Черкаська міська рада проголосувала за бюджет на наступний 2017 рік. Він становитиме майже 2,5 мільярди гривень. Документ підтримали мінімальною кількістю голосів – 22. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Інфоміст».

Як повідомила директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, цього року мерія завчасно підійшла до розгляду бюджету. Проект міського бюджету вже був у вільному доступі. Вона зазначила, що в проекті вже враховано нову мінімальну заробітну плату у розмірі 3200 грн по всіх працівниках бюджетних і комунальних установ.

– На превеликий жаль, держава знову перекладає на плечі місцевих бюджетів додаткові повноваження без компенсаторів. Минулого року 200 млн грн ми спрямували, щоб «підставити плече», і за власні кошти утримували ПТУ, додавали кошти до медичної та освітньої субвенції, відшкодовування різниці тарифів частково взяли на себе. Цього року ще додаткові навантаження виникають, оскільки субвенції не перекривають видатки на утримання освіти та медицини. Це неприпустимо, – зазначила Джуган.

У бюджеті ще не сформовано бюджет розвитку – лише вказана сума в розмірі 241 млн для подальшого ухвалення плану соціально-економічного розвитку. 75 млн грн буде спрямовано як гарантування перед міжнародними фінансовими організаціями за комунальні підприємства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x