На Черкащині викрили злочинну схему розкрадання незаконно вирубаної деревини та лісоматеріалів

На Черкащині викрили злочинну схему розкрадання незаконно вирубаної деревини та лісоматеріалів

Злочинні дії працівників державної установи, діяльність якої пов’язана із забезпеченням реалізації державної політики у сфері лісового та мисливського господарства викрили прокуратура області та Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Вказані особи, діючи за попередньою змовою із приватними підприємцями, шляхом зловживання своїм службовим становищем, розтратили ввірені їм лісові ресурси шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивої інформації щодо обсягів виконаних робіт, обсягу деревини, а також організували фіктивні конкурсні процедури для вирубки лісових ресурсів та аукціони з продажу необробленої деревини.

У свою чергу, залучені до злочинної схеми приватні підприємці організовували зберігання, перевезення, переробку і реалізацію незаконно вирубаної деревини та лісоматеріалів.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування вилучено документи щодо організації та проведення фіктивних конкурсів на вирубку лісу, документи про проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, участь в яких брали одні і ті ж суб’єкти господарювання, «чорну бухгалтерію», а також ряд інших документів, які підтверджують неправомірні дії державних службовців та пов’язаних із ними приватних підприємців.

Завдяки проведеним обшукам виявлено та вилучено понад 1000 кубічних метрів незаконно вирубаного лісу-кругляка та близько 500 кубічних метрів пиломатеріалів, а також грошові кошти в сумі понад 2 млн. грн., набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Наразі встановлюється сума збитків, завданих державі.

На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать про тривалу підготовку та системність вчинюваних злочинів, дослідження яких триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x