Члени Ротарі-клубу «Черкаси-Центр» привітали дітей з Днем святого Миколая

Члени Ротарі-клубу «Черкаси-Центр» привітали дітей з Днем святого Миколая

Веселе дитяче свято відбулося в КП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна». Маленькі вихованці санаторію співали, танцювали, розповідали цікаві історії про походження свята та навіть влаштували імпровізовану театральну виставу. На завершення дійства Святий Миколай та його помічники – члени Ротарі-клубу «Черкаси-Центр» привітали дітей зі святом та роздали їм солодощі.
Для 10-річної Тетяни Яловеженко цікавою і хвилюючою були як підготовка, так і виступ. Дівчинка із захопленням розповідає, як вчила легенди й оповідки про Миколая та як приємно було отримувати увагу і аплодисменти глядачів.

Члени Ротарі-клубу «Черкаси-Центр» привітали дітей з Днем святого Миколая

Дівчинка мріє стати художником-дизайнером у майбутньому та створювати оригінальний, ексклюзивний одяг. Поки-що ж освоюється у новому колективі дітей, де проходить реабілітацію після лікування від туберкульозу.
Нині в санаторій опікується 156-ма дітьми.
Свята колектив створює власними силами та за допомогою спонсорів, адже більшість дітей приходять практично «голі-босі» та навіть без особистих речей.
− У нас є дітки, які фактично «живуть» у санаторії. Адже деякі дошкільнята потрапляють до санаторію у 3-річному віці і періодично приїжджають до нас протягом усього періоду навчання в школі, − коментує виконувач обов’язків начальника медичної частини, завідувач відділення №2 Надія Потапенко. – Ось наприклад наш Миколай – 6-класник Анатолій Ткаченко – у санаторії з 3-х років. Періодично приїжджає до нас із Катеринопільського району. І братики та сестрички його тут. Якщо в сім’ї батьки хворіють на туберкульоз ми вимушені періодично ізолювати і підліковувати цих дітей. Адже більшість наших пацієнтів із малозабезпечених, багатодітних та соціальнонезахищених сімей. Тож ми намагаємося додавати їм своє тепло, як свято – то костюми і взуття несемо із дому.

Від редакції: санаторій розрахований на майже 300 ліжок, проте після останнього реформування у сфері медицини має можливість приймати 160 дітей.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x