Черкаські страхувальники з початку року сплатили понад 874 мільйонів гривень єдиного внеску

Черкаські страхувальники з початку року сплатили понад  874 мільйонів гривень єдиного внеску

У січні-листопаді 2016 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в Державній податковій інспекції у м. Черкасах, сплатили 874 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, у листопаді п.р. на рахунки Держказначейства перераховано 85,5 мільйони гривень цього податку. Таким чином доведене завдання виконано на 102,8 %, в абсолютній сумі додаткового отримано 24 млн грн. Про це повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДПІ у м. Черкасах.

Єдиний соціальний внесок є основним джерелом соціальних виплат на фінансування державних гарантій для незахищених верств населення. Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує страхувальникам, що з 1 грудня п.р. збільшився розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати і становить 1600 гривень. Це вплинуло і на сплату єдиного внеску. Отже, з 1 грудня: розмір мінімального страхового внеску − 352 грн; максимальна величина доходу, на яку потрібно нараховувати ЄСВ − 40000 грн; максимальний розмір нарахованого єдиного внеску − 8800 грн, а при нарахуванні внеску на зарплату працівника-інваліда, якщо роботодавцем є юридична особа – 3364 гривень.

Звертаємо увагу, що Звіт з ЄСВ (додаток 4) зі змінами, внесеними Наказом Мінфіну від 07.09.2016 р. №813, слід подавати починаючи з 01.12.2016 року. Вперше звітувати за оновленою формою Звіту необхідно за листопад 2016 року (граничний термін подання − 20 грудня 2016 року).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x