Скаути з Першої міської гімназії роздають вогонь миру

Скаути з Першої міської гімназії роздають вогонь миру

Вифлеє́мський Вого́нь Ми́ру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Участь в акції беруть і черкащани. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

До Європи Вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки, так званою «скаутською естафетою», цілою Європою. Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня, Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікуються скаутські організації.
Є скаути і при Першій міській гімназії з підпорядкуванням Національній організації скаутів України,НОСУ.

До складу групи українських скаутів, що отримували його в Кракові, було включено Рудік Яну та Бєльську Анну, які є скаутами ПМГ вже 5 років.

Сьогодні роздали Вогонь в рідній гімназії, а вже 22 грудня це зроблять для учнів шкіл Південно-Західного району, №28, 32, 26 та 30.

Вони готові це зробити і в інших закладах та установах міста. Потрібно лише зателефонувати скаут-лідеру Максиму Помойницькому (тел.098 3961329) і домовитись про проведення передачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x