На трасі Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань провели аварійний ямковий ремонт

На трасі Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань провели аварійний ямковий ремонт

На автомобільній дорозі загального користування національного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань підрядними організаціями Служби автомобільних доріг у Черкаській області 19 грудня було проведено аварійний ямковий ремонт дорожнього покриття. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі САД у Черкаській області.

Через різкі добові перепади температур та домінування опадів у вигляді мокрого снігу або дощу зі снігом, на автодорогах області утворюється руйнування дорожнього покриття. Використовуючи сприятливі погодні умови, автодорожники Черкаської області провели аварійний ямковий ремонт для покращення стану дорожнього покриття.
Насамперед ямковим ремонтом було відремонтовано найбільш проблемні ділянки, що найбільше загрожують безпеці дорожнього руху.
Аварійний ямковий ремонт було проведено 19 грудня на чотирьох ділянках автодороги Н-16 – на 6 км у Золотоніському районі та 22-23 км траси (міст через річку Дніпро), на 155-156 км у Звенигородському районі та на 180-200 км автодороги Н-16 у Тальнівському районі Черкаської області.

В умовах зими аварійний ямковий ремонт, виконується за технологією, яка дозволяє проводити ремонт навіть при зниженні температури повітря до від’ємних відміток, і проводиться для захисту дорожнього покриття від подальшого руйнування.
Ремонтні роботи покриття проводилися з використанням холодної асфальтобетонної суміші.
Як зазначають у Службі автомобільних доріг у Черкаській області, цей тимчасовий захист дозволить захистити асфальтобетонне покриття від негативного впливу природних факторів та забезпечить безпечний проїзд автотранспорту.

У разі сприятливих погодних умов, аварійний ремонт триватиме, в першу чергу, на автомобільних дорогах загального користування державного значення.
Загалом же, у 2016 році підрядним підприємством ДП «Черкаський облавтодор» із залученням субпідрядних підприємств ліквідовано 352 тис. кв. м ямковості на дорогах області, що у 2,5 рази більше ніж у 2015 році, та більше 115 тис. кв. м інших дефектів покриття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x